Hoe werkt het?

Uitleg van baancommissaris Mika Nillesen
Iedereen vanaf 12 jaar is van harte welkom om te komen racen. Nadat je bij de racebaan bent gearriveerd mag je jezelf melden bij baancommissaris Mika. Hij legt de spelregels uit, laat zien hoe de draadloze controllers werken en hoe je hiermee van baan kunt wisselen, wanneer en hoe je moet tanken in de pits, welke informatie er op de televisie staat en hoe je een auto na een crash terug op de baan zet.

Rondje lopen tijdens de trackwalk
Dan is het tijd voor de trackwalk. Mika legt uit wat de gevaren zijn, waar de wissels zitten om van baan te wisselen, dat je goed moet opletten bij de versmalling in bocht 6 en op welk spoor je moet zitten om de pits in te kunnen rijden.

Kies een raceklasse en auto waarmee je gaat rijden
Samen met de andere coureurs bepaal je met welke klasse auto's je wilt rijden. B.v. DTM, Porsche 911 RSR of American Muscle Cars. Mika maakt een rijdersfoto en koppelt deze aan de gekozen auto in de race-app. Je ziet en hoort dan tijdens de race op welke positie je ligt.

Vrije training
Eerst doen we een vrije training om te ervaren hoe het is om met deze auto's te rijden en kennis te maken met de baan.

Kwalificatie
Dan is het tijd voor de kwalificatie. Wie weet de snelste ronde neer te zetten en staat daarmee tijdens de race op pole position?

En dan.... de hoofdrace
Na een korte pauze is het tijd voor de hoofdrace en kun je laten zien dat jij de snelste bent.

Andere race klasse? Geen probleem!
Heb je nog tijd over of heb je de smaak te pakken en wil je nog een andere race klasse proberen? Geen probleem, start your engine!!!